Almens Feest 2023

Almen telt weer af voor naderend feest

Almens Feest op 16-17-18 juni 2023

ALMEN – Almen maakt zich op voor 3 dagen vertier op het feestterrein aan de Dorpsstraat, hoek Vunderingweg. De opvallende banners staan al opgesteld rondom het dorp en kondigen het Almens Feest aan.

Op 16,17 en 18 juni barst het feest weer los. Oranjevereniging “Ons Vorstenhuis” presenteert een gevarieerd en oergezellig programma met muziek, spel en plezier.

Vrijdag

Vrijdagmiddag 16 juni start om 13:00 uur met het luiden van de kerkklokken door de brandweer en aansluitend begint ook het “Kleintje Almens feest” in het Dorpshuis voor de oudere Almenaren. Tijden van weleer zullen herleven tijdens het optreden van “Dorus”’.

In de middag laten we ons weer verrassen door de mooie uitbeeldingen in de optocht voor de schooljeugd, gevolgd door de stoelendans, begeleid door muziekvereniging Juliana. De optocht vertrekt om 13:30 uur vanaf het dorpsplein. De kinderen gaan vast weer mooi verkleed en zullen ook ongetwijfeld weer actuele onderwerpen uitbeelden. De optocht zal overgaan in de traditionele stoelendans; spektakel en vermaak voor jong en oud. Na de stoelendans vindt het vogelschieten voor de groepen 4 t/m 8 plaats om de titel Jeugdkoning en Jeugdkoningin. Ondertussen is de kermis geopend! En is er voor de jeugd nog lasergamen.

Vanaf 16:30 uur is het Almense Bedrijvenuurtje met De Kenions. Daarnaast zal het Bedrijvenuurtje worden opgeluisterd door niemand minder dan onze eigen Jurgen Geers!

De vrijdagavond zal in het teken staan van “Sprookjes” en de aftrap vanDe Almenkunner”. De naam verraadt al de gelijkenis met het TV programma de AllesKunner. Het is een afvalrace waarin kandidaten allerlei eenvoudige en vermakelijke spellen spelen totdat er één zogenaamde “Alleskunner” in ons geval “De Almenkunner” overblijft. Dit spelelement laten wij dwars door de programmering van het Almens feest 2023 heenlopen met een groot finalespel op zondagmiddag.

De avond start om 20:00 uur in sprookjesachtige sferen. Laat u verassen door alles wat we voor deze avond georganiseerd hebben. Om de avond compleet te maken zou het geweldig zijn als er veel mensen verkleed zullen zijn, bijvoorbeeld als Roodkapje, als fee, heks of de boze wolf. De avond wordt muzikaal afgesloten met Reeperbahner. Dit orkest speelt 100% live de hits die je niet vaak hoort en de feestmuziek die je wilt horen. Van ‘Boh Foi toch’ tot ‘Hey, Wir wollen die Eisbären sehen’ en van ‘CCR’ tot ‘Rosamunde’, de Reeperbahner weten je keer op keer te verrassen. De band is uitgegroeid tot een begrip in het oosten met meer dan 20 jaar podiumervaring. Met 5 en soms met 6 man op het podium, maar altijd een “geneuglik” feest!

Zaterdag

Zaterdagochtend 17 juni beginnen we om 10:00 uur met het vogelschieten. Het eerst schot wordt gelost door de regerend Schutterskoningin, Wilrike ter Meulen. Gestreden wordt om de titel Schutterskoning(in) 2023.
Loco-burgemeester en wethouder mevrouw Marja Eggink zal de nieuwe Schutterskoning(n) aansluitend huldigen tijdens de lunch in de feesttent.

Want vanaf 12:30 uur genieten we met elkaar van het lunchbuffet. Kaarten hiervoor kunnen op vrijdag gekocht worden. Tijdens de lunch zal ook de ook de winnaar van de Straatversieringsprijs bekend worden gemaakt.

Om 14:00 uur starten we met de zeskamp voor de jongeren en volwassen, georganiseerd door de jeugdcommissie. Hier is het thema “Er was eens….”. Dit gaat ongetwijfeld weer een sportieve en gezellige middag worden en een spannende en leuke strijd tussen de deelnemende teams. We beginnen met een teampresentatie.

De basisschooljeugd kan zich mooi laten schminken, genieten van de capriolen van de ballonnenclown.

Op zaterdagavond start om 19:15 uur de optocht vanaf het dorpsplein met aansluitend de gekostumeerde stoelendans op de feestweide. We hopen dat veel deelnemers zich aanmelden met verrassende en hilarische vertoningen. De Oranjevereniging verwacht ook dit jaar weer veel originaliteit, humor en enthousiasme te zien. Het geheel wordt afgesloten met de traditionele stoelendans met medewerking van muziekvereniging Juliana.

Voor de avond staat de formatie “TOF! Partyband” op het programma en zullen zij de tent op de kop zetten met een all-round repertoire. TOF! is een geliefde band in het uitgaanscircuit. Ze zijn dan ook regelmatig te zien op de grotere evenementen, feesten en dancings door het hele land. Het repertoire is erg breed variërend van top 40, feest, dance, nineties, dance classics tot en met de beste Nederlandstalige toppers en de hedendaagse hits. TOF! speelt zijn repertoire in een hoog tempo zonder te lange stiltes vloeit het ene nummer over in het andere, waardoor iedereen blijft dansen. De presentatie van TOF! is energiek.

Zondag

Zondagochtend 18 juni beginnen we om 11:00 uur met Frühshoppen en Tiroler muziek. Inmiddels bijna traditioneel met medewerking van de Bargkapel. De biertafels staan klaar om de sfeer helemaal compleet te maken. Een ochtend voor jong en oud waarbij we weer vroeg uit ons dak kunnen gaan.

Voordat we naar de middagband gaan spelen we de grote finale van “De Almenkunner”.  En zijn er onder meer waterspellen georganiseerd door de vrijwilligers van de brandweer.

Het Almens Feest 2023 zal worden afgesloten met ’N KEER WAT ANDERS. Een Feestband, met een hoofdletter F. Of beter nog: met allemaal hoofdletters: FEESTBAND!

Tijdens alle dagen zijn er enkele kermisattracties, waarbij de zweefmolen terug is van weggeweest! Ook zijn er mogelijkheden om de inwendige mens te versterken. De entree is op alle dagen gratis, behalve bij het lunchbuffet op zaterdag (kaarten tegen 4 munten).

Tenslotte hoopt het bestuur dat de inwoners van Almen de straten en/of pleinen versieren zodat Almen er feestelijk uitziet. Vorig jaar heeft de Whemerweg de prijs voor de mooiste straatversiering in de wacht gesleept. Welke straat volgt dit jaar en neemt de wisselbokaal mee naar huis?

Het Oranjebestuur nodigt iedereen uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen en wenst een ieder heel veel plezier op het Almens Feest 2023!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *