Koningsdag 2024

Programma Koningsdag Almen zaterdag 27 april

Almen – Een grotendeels vertrouwd programma op Koningsdag zaterdag 27 april, op de eveneens vertrouwde locatie van de voormalige brandweerkazerne, maar ook weer met nieuwe elementen. Wat dacht u van een laagdrempelig beachvolleybaltoernooi?

Een heuse zandbak wordt hiervoor opgesteld. Samen met de volleyballers van Ovéra maken we hier een mooie activiteit van.

Om 09.00 uur ’s morgens zal de vrijwillige brandweer de kerkklokken luiden. Daarna beginnen we al vroeg met fietsen. Tussen 09.30 en 10:30 uur kan men zich inschrijven voor de fietstocht.

Vanaf dit moment is de voormalige brandweerkazerne geopend en ingericht als (gedeeltelijk overdekt) terras, waar men terecht kan voor een kop koffie, thee of een oranje tompouce en een hapje en een drankje en gezellig samenzijn.

Het bezoek van de koninklijke familie aan Emmen is te volgen op een groot scherm.

In de ochtend gaan we tussen 10:30 en 11:15 uur knutselen met de kinderen zodat ze met een fraaie kroon op de aubade kunnen verschijnen. Deze aubade begeleid door Muziekvereniging Juliana start om 11.30 uur.

Na de aubade is er een spel waar alle schoolkinderen aan mee kunnen doen: de vierde editie van “Ren je… Rot!” Met voor de winnaar een leuke prijs. Voor alle kinderen van de basisschool zijn er vanaf 12.00 uur hartstikke leuke spelletjes georganiseerd rond het schoolplein. De kinderen tot vier jaar kunnen dan in alle rust terecht op het luchtkussen (tot ca. 13.30 uur).

Rond 12:30 uur gaat de Oranjemarkt open. Er zullen zich diverse verenigingen, ondernemers en particulieren presenteren d.m.v. verkoop van goederen of een spel. Wilt u nog een plekje op de Oranjemarkt dan kunt u zich nog opgeven via email: info@oranjeverenigingalmen.nl.

Het vrolijke gezelschap “Shantykoor Almen” zal het programma muzikaal opluisteren.

Een nieuwe foodtruck zorgt voor een gevarieerd aanbod op elk gewenst moment van de dag!

Samen met OVÉRA afdeling volleybal organiseren we een beachvolleybalcompetitie als middagactiviteit. Een laagdrempelige competitie van teams 3 tegen 3. We starten hiermee om13:00 uur, de eindtijd is circa 15:00 uur. Leuk om mee te doen én leuk om naar te kijken.

Tevens is er weer een springkussen voor de kleinere kinderen. Ieder kind kan vanaf 13.30 uur een eigen plekje inrichten en overtollig speelgoed, boeken of andere spullen te koop aanbieden op de Kleedjesmarkt.

’s middags is er vanaf 14:30 uur gezellige muziek van de formatie “Duo His&Co” op het gezellig ingerichte terras. Zij maken er ongetwijfeld een feestje van. Met hopelijk een stralend zonnetje er bij wordt het vast weer ouderwets gezellig!

Er is dus van alles georganiseerd rondom de oude brandweerkazerne, voor jong en oud en voor elk wat wils. Het is een uitstekende dag om elkaar gezellig te ontmoeten.

U bent allen van harte welkom in Almen en het bestuur van de Oranjevereniging wenst u een hele gezellige Koningsdag!

FEESTPROGRAMMA KONINGSDAG ZATERDAG 27 APRIL 2024

09.00 uur       Klokluiden door de Almense Vrijwillige Brandweer.

09.30 uur       Fietstocht

Vroeg op de fiets! Tussen 09.30 en 10.30 uur kan men zich inschrijven voor de Oriëntatierit. (kosten € 2,00 per deelnemer).

Vanaf dit moment is de voormalige brandweerkazerne ingericht als “de Oranjerie” en geopend voor koffie, thee en een oranje tompouce.

10:30 uur       Knutselclub voor prinsjes en prinsesjes

Tussen 10:30 en 11:15 uur is er voor de kinderen gelegenheid om een prachtig kroontje of sjerp te knutselen en te versieren. Hiermee kun je bij de aubade voor de dag komen!

11.30 uur       Aubade op het schoolplein, jong en oud zingen onder begeleiding van Muziekvereniging Juliana. De schoolkinderen dansen de koningsspelen dans van dit jaar van “Kinderen voor Kinderen”.

Aansluitend: “Ren Je Rot”, een actief en leuk spel waar alle kinderen aan mee kunnen doen als begin van de kinderspelen.

12:00 uur       Hartstikke leuke spelletjes voor de schoolkinderen rond het schoolplein. Zorg ervoor dat je stempelkaart vol komt en grabbel een leuke prijs uit de oranje grabbelton! De kinderen tot vier jaar kunnen dan in alle “rust” terecht op het springkussen (tot ca. 13.30 uur).

                    Op het gedeeltelijk overdekt terras kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

Gezelschap Shantykoor Almen zal het programma muzikaal opluisteren.

                    De foodtruck presenteert een gevarieerd aanbod gerechten zodat iedereen gedurende de dag aan zijn culinaire trekken komt!

13.00 uur       Beachvolleybal! Een speciaal beachvolleybalveld wordt ingericht. Samen met Ovéra wordt een leuke en laagdrempelige competitie opgezet.Leuk om naar te kijken, nog leuker om mee te doen! 

13.30 uur       Voor de volwassenen: een leuke “Oranjequiz”. Doe mee en test je algemene kennis!

Eveneens is dan de Oranjemarkt geopend; rondom de kazerne zullen diverse verenigingen, instellingen, bedrijven en particulieren zich presenteren d.m.v. verkoop van goederen of een leuk spel.

13.30 uur       Kleedjesmarkt

Ieder kind kan zijn eigen plekje inrichten en overtollig speelgoed, boeken of andere spullen te koop aanbieden.

                    En er is nog een spektakelspel: De MegaTwister.

v.a. 14:30 uur is er gezellige muziek met “Duo His&Co” op ons ingerichte terras.

18.00 uur       Einde Koningsdag.    

Het bestuur van de Oranjevereniging hoopt op een feestelijke Koningsdag. Graag van harte welkom op zaterdag 27 april!