Almensfeest 2019

Almens feest 2019

Het aftellen tot het Almens feest is weer begonnen. 3 dagen vol plezier, muziek, spel en gezelligheid. Een feest zoals dit alleen in Almen gevierd kan worden. We spreken elkaar, drinken een biertje , genieten van muziek en doen mee aan de activiteiten voor jong en oud.

Op donderdag beginnen we weer met het Kleintje Almens feest, speciaal voor de ouderen.

We zijn als oranjevereniging weer bijna een jaar bezig geweest met de voorbereiding. Maar er blijkt nog veel meer talent in Almen te zitten, die al een lange tijd lang aan het oefenen zijn….

Op vrijdagavond zal de eerste editie van “Almen’s Got Talent” plaatsvinden. Laat u verrassen door hilarische, muzikale, en spectaculaire acts, op deze avond voor en door Almenaren. Tussendoor zal een speciaal voor deze avond geformeerde Almense band spelen. Tevens is er een speciaal Almens   feestlied gemaakt. Dit beloofd een gezellige avond te worden !

Overdag is er op vrijdag weer van alles te doen voor de kinderen zoals de optocht, de stoelendans, en het vogelschieten voor de jeugd. Het feest kan natuurlijk niet beginnen zonder de kermis. Zal de bank er dit jaar weer zijn ?

Het zal zeker laat worden op vrijdag, maar zaterdagochtend beginnen we op tijd met het vogelschieten. Schutterskoning Wim Huurnink zal hier zijn titel gaan verdedigen. Het blijft voor sommige nog even wennen op de zaterdagochtend, maar we rekenen weer op een grote opkomst.

De nieuwe schutterskoning zal gehuldigd worden door de wethouder tijdens de gezamenlijke brunch met uiteraard een staatsbanket. Ook maken we hier weer de straatversierprijs bekend. Deze brunch is ieder jaar weer een groot succes en zal een stevige bodem leggen voor de zeskamp. Dit jaar zal de zeskamp in het teken staan van de Olympische Spelen. De sportieve teams spelen natuurlijk weer om de felbegeerde prijs. Zullen ze dit jaar dan ook verkleed gaan als echte Olympiërs zoals in Asterix en Obelix ?

In de vroege zaterdagavond beginnen we uiteraard weer met de optocht en de stoelendans. We weten natuurlijk niet wie onder de vermomming zit van de mensen die ieder jaar weer de dorpsactualiteiten op de hak nemen. Als presentator weet ik vaak  zelfs na afloop nog niet wie nu wie was.  Dit blijft fantastisch en mooi om te zien hoeveel tijd en werk hier ieder jaar weer in  wordt gestoken. Onze 110 jarige muziekvereniging Juliana zal natuurlijk weer beide optochten en stoelendansen muzikaal gaan begeleiden.

Voor  de zaterdagavond hebben we weer een zeer goede band gevonden : “Jetsetlive”. Deze band garandeert feest tot in de late uurtjes.

Op zondagochtend zullen we het fruhshoppen helaas zonder de “Barg kapel” moeten doen. Maar niet getreurd, de evenzo fantastische “Edelweiss Kapel” zal de tent zeker op zijn kop zetten.

Op zondagmiddag zullen we met het hele dorp het spel “miljoenen jacht” gaan spelen. Natuurlijk niet echt met miljoenen euro’s,  maar……….. nieuwsgierig ? Kom kijken want dit wordt echt genieten.

Voor de inwendige mens zal ook weer goed gezorgd worden. Na het succes van de Pancake Saloon vorig jaar,  zal deze wederom aanwezig zijn.

Als afsluiting hebben we zondag de coverband “Bandje Speciaal”, die we na het succes vorig jaar op de Zaterdagavond weer hebben uitgenodigd.

We gaan er van uit dat het ook dit jaar weer een fantastisch feest gaat worden voor jong en oud !

Marijn Laurensse

Voorzitter Oranjevereniging Ons Vorstenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *